Adatvédelmi nyilatkozat

Készült: 2013. december 10.


1. Fogalmak

  • Adatkezelő: az, aki valamilyen meghatározott céllal kezeli adataidat. Ezeket a célokat jogod van megismerni.
  • Szervező(k): a verseny szervezői

2. Regisztráció

A versenyre való jelentkezéshez, ismerned kell adatvédelmi nyilatkozatunkat. A „Megismertem az adatvédelmi irányelveket.” előtti jelölőnégyzet megjelölésével, az ember által olvasható captcha kód beírásával és a „Tovább” gomb megnyomásával elfogadod adatvédelmi nyilatkozatunkat, az adatkezelési irányelveket.

Tiszteletben tartjuk személyes adataiddal kapcsolatos valamennyi jogodat, s igyekszünk csak a legszükségesebbeket kérni tőled.


3. A verseny szervezői

  • Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Kar (továbbiakban Egyetem, címe 1083 Budapest, Práter utca 50/a, titk @ itk.ppke.hu)
  • Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete (továbbiakban MAVE, vagy Egyesület, melynek, címe 1114 Budapest, Eszék u. 9-11, board @ eestec.hu)

A verseny adatkezelési nyilvántartási számai: NAIH-71294/2013 és NAIH-71295/2013

4. Kezelt személyes adatok köre

Ezen nyilatkozat az általad megadott személyes adataiddal kapcsolatos jogaidról, valamint az adatkezelés módjáról tájékoztat, melyeket kezelni szeretnénk.

5. Adatkezelésben érintett adatok köre és az adatok kezelésének célja

  • Név, születési idő: ezeket az azonosításod miatt kezeljük, valamint erre állítunk ki a verseny végeztével a döntőbe jutottaknak oklevelet, melyet átadunk. 18 év alattiak esetén szülői, vagy gondviselői hozzájárulás kell a versenyben való részvételhez, mely hozzájárulást postán az Egyesület címére eljuttatva, vagy legkésőbb a döntő helyszínén kérünk el, mely nélkül a versenyen részt venni 18 év alatt nem lehet.
  • Email cím, telefonszám: kapcsolattartáshoz szükséges, mivel a versennyel kapcsolatban ezeken az elérhetőségeken keresünk fel (kérdés, üzenet, stb). A Szervezők és a támogatók szakmai lehetőségeit az Egyesület az itt megadott címre eljuttathatja.
  • Iskola, Egyetem, Munkahely (középiskolás kategóriában indulóknak kötelező): Középiskolások számára a középiskolás kategória miatt szükséges, az intézmény esetleges közvetlen felkereséséhez (kísérő tanár, információk az iskola számára, engedélyek kérése), míg egyetemisták és dolgozók számára opcionális, megadható adat, mellyel összetartozásukat jelezhetik. Megadásakor a honlap eredményeket mutató listája mutatja.
  • Önéletrajz (középiskolásoknak nem kötelező): önéletrajzod feleljen meg az alapvető követelményeknek (név, legalább egy elérhetőség megadása, végzettség). Önéletrajzodat a verseny meghatározott támogatói köre megismerheti, mely legkésőbb a döntő időpontjában véglegesül. Az adatkezelésben érintett támogatók körét ezen a linken találod meg. Legkésőbb a döntő napján értesítőlevelet küldünk ezen támogatói körről, s nyolc napon belül jelezheted, vagy törölheted önéletrajzod a regisztrációs rendszerből, s ekkor adataidat nem adjuk át. A versennyel kapcsolatban nem lévő, vagy az adatkezelésben nem lévő harmadik félnek nem adjuk át semmilyen adatodat.

Az Önéletrajznak valóságos információkon kell alapulnia, mely csak és kizárólag hozzád köthető, s követnie kell egy önéletrajztól elvárható színvonalat. Formáját az Egyesület megbízott tagjai ellenőrizhetik és tartalmát összevethetik a regisztráció során megadott adatokkal (valóságtartalom vizsgálata és önéletrajz szabályainak való megfelelés ellenőrzéséhez). Ezeket az adatokat az adatokatkezelő Szervező a továbbításon kívül másra nem használja fel. A továbbításról (módjáról, idejéről) legalább 5 évig jogosult vagy információt kérni az Egyesülettől, mint adatkezelőtől.

Önéletrajzodat bármikor törölheted a személyes adataidat tartalmazó weboldalon, melyet visszavonhatatlanul törlünk rendszerünkből is. Nevedet, email címedet és telefonszámodat a törlés időpontjától kezdve harmadik fél nem ismerheti meg. Természetesen regisztrációdat is töröljük, amennyiben kéred a MAVE fenti elérhetőségein.

6. Adatkezelés ideje

Valamennyi adatodat az Egyesület, mint adatkezelő a verseny adminisztratív lezárásáig kezeli (maximum két évig), mely a következő verseny döntője. A következő verseny meghirdetéséről értesítést kapsz.

Önéletrajzodat a meghatározott támogatói körnek való átadás után tovább nem kezeljük, azokat véglegesen töröljük.

A támogatókkal kötött megállapodások tartalmazzák, hogy a döntőtől számított maximum két évig használhatják fel toborzási célból az átadott önéletrajzodban szereplő adatokat.

7. Technikai jellemzők

Megadott adataidat a törvényekkel összhangban, titkosítottan kezeljük, mely a továbbításra és a tárolásra egyaránt vonatkozik. Adataidat a verseny dedikált szerverén tároljuk, s mindent megteszünk azok biztonságáért.

8. Egyéb

Adataid kezeléséhez adott hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod! A visszavonást az Egyesület címére küldött ajánlott küldeményben, vagy a board @ eestec.hu címre küldött elektronikus levélben tudod megtenni. A törlésről haladéktalanul intézkedünk.